Lejonbragden 2020 inställt

Det är med stor sorg som vi måste meddela att Lejonbragden 2020 ställs in i anledning av Covid-19. Den nya förordningen om sammankomster tillsammans med hänsyn till allas vår säkerhet ligger bakom beslutet.

Vad händer nu? 

Anmälan är stängd. När det gäller anmälningsavgiften vill vi ansluta oss till den kampanj som pågår för att stötta arrangörer till olika löpararrangemang. Därför har vi beslutat att ni som löpare kan välja mellan två olika alternativ. 

(1) Efterskänk avgiften

Avgifterna kommer att användas för att säkra nästa års arrangemang av Lejonbragden. 100 kr av varje efterskänkt avgift kommer dock att skänkas vidare till Glädjeknuff som är en ideell förening med målet att ge funktionsvarierade barn och ungdomar löparupplevelser i rullande form. Flera Scania Road Runners-löpare är engagerade i den verksamheten och vi vill gärna stödja den. Samtliga som efterskänker sin avgift kommer att få förtur till anmälan nästa år.  

(2) Få tillbaka avgiften 

Ni har möjlighet att få tillbaka avgiften med avdrag för de kostnader vi har haft (ej fastställt än). Är du drabbad ekonomiskt av Covid-19, t.ex. är egen företagare, ska du inte tveka om att be om att få tillbaka avgiften. Vi uppmanar dig dock att stödja något lopp runt om i Sverige genom att tex ställa upp som funktionär istället. 

(3) Flytta startplatsen till SM 100 km

Den 28 juni 2020 har ni möjlighet att springa SM i Halmstad. Lejonbragden och SM samarbetar och kommer hjälpa er att flytta startplatsen dit. Är ni intresserade av detta får ni kontakta oss specifikt om det på scaniaroadrunners@gmail.com. Gäller endast anmälda till 100 km.

Vad ska vi göra den 2 maj?

Springa Lejonbragden på distans! Alla som är anmälda och inte vill ha tillbaka sin anmälningsavgift kan istället delta i Lejonbragden på sin hemort. Starttiderna är desamma som för loppet man är anmäld till och deltagaren mäter själv sin distans och tid. Tiden rapporteras in till Lejonbragden som sammanställer en inofficiell resultatlista. Alla som deltar i Lejonbragden på distans och klarar av sin distans belönas med särskilt framtaget diplom. Möjligheten att delta i Lejonbragden på distans gäller er som väljer att efterskänka avgiften eller flytta över den till SM. #lejonbragdendistans

Det praktiska kring avgifterna kommer lösas inom den närmaste tiden.

7 thoughts on “Lejonbragden 2020 inställt

  1. Jag väljer att få pengar tillbaka. De pengarna jag får kommer att göra nytta på min löparklubbs ungdomsverksamhet. Vises säker nästa år.

  2. Kära vänner i syftet att ha kol på mina in- och ut bankuppgifter undrar jag om ni redan har betalat tillbaka anmälningsuppgift på Lejonbragden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *