Tack för oss

Lejonbragden hölls som bekant fyra gånger på åttiotalet innan huvudsponsorn Lejon drog sig ur och loppet lades ner. Hösten 2011, nästan trettio år senare, ledde en serie lyckliga sammanträffanden till att tre personer samlades på en pub för att ta det formella beslutet att återuppta det anrika loppet.

Sedan dess har vi arrangerat Lejonbragden fyra gånger, och försökt göra det bättre och bättre för varje år. Alltid med mycket hjärta. Första året var vi glada amatörer när det gällde att arrangera lopp, men deltagare, publik och andra verkade ha överseende med våra brister och stämningen var fantastisk under hela dagen. Kommande år förbättrade vi ett stort antal mer eller mindre uppenbara detaljer, och stämningen fortsatte att vara otroligt skön.

Någonstans på vägen blev arrangemanget mer rutin än spännande, och inför årets lopp kände vi att en del av glädjen hade försvunnit. Loppet i sig var fantastiskt roligt även i år, men mycket av förberedelserna och efterarbetet blev ytterligare punkter på en redan alldeles för lång lista över saker att göra.

Med bakgrund av detta har vi beslutat att Lejonbragden 2015 var det sista loppet i serien för den här gången. Om det slutar vara roligt riskerar det att bli dåligt, och det är mycket bättre att sluta medan man ligger på plus. Det är inte alls omöjligt att loppet återkommer i någon form i framtiden, med eller utan vår inblandning.

Vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla deltagare, funktionärer, åskådare, supportrar, sponsorer, vänner, kollegor och inte minst våra familjer för all värme och allt engagemang ni har visat. Det är ni som har gjort loppet till var det är. Under alla år har vi knappt fått ett enda klagomål, utan överösts av positiv och konstruktiv feedback även när saker och ting inte har varit riktigt perfekta. Det är fantastiskt!

Än en gång, stort tack till er alla, vi syns i löpspåret!

5 thoughts on “Tack för oss

 1. Tack för ett otroligt bra och trevligt lopp!
  Det känns sorgligt att det var sista loppet i år. Smärtar värst att jag missade årets lopp.
  Lejonbragden har för mig varit höjdpunkten på året och jag kommer sakna ert otroligt bra arrangerade lopp! Har bara fina ord att säga om lejonbragden!
  Många kramar Maria Olsson

 2. Hej och jag förstår er men jag som precis hade bestämt mig för att även köra nästa år, men då är det givet för mig vad jag ska anmäla mig till och träna för ”Stockholm Ultra”. Men ni ska ha den största credit för ett väl genomfört arrangemang detta året, det enda året jag sprang ”ja sprang o sprang” tog mig i mål i a f.

  Tack och lycka till med allt i framtiden
  Roland Fors sist och långt efter alla andra men ändå stolt och glad

 3. Stort tack för att ni arrangerade! Tur hade jag som fick vara med och leka alla gånger 🙂

  Ses och hörs i andra sammanhang!

  ~Henrik

 4. Nej det blir inte Stockholm Ultra 2016 för i går den 20 sept då anmälan öppnade till Ultravasan90 den 20 aug 2016 (Vasaloppets 9 mil springandes) så anmälde jag mig. Endast 2500 deltagare får starta det tredje året loppet arrangeras, så kanske vi ses där i Sälen kl 05.00 lördag den 20 aug på startlinjen men om så får ni nog anmäla er de närmaste dagarna för att få en plats. Man har 15 timmar på sig precis som Lejonbragden men repet dras då o då vid de olika klassiska stationerna som Smågan, Evertsberg, Hökberg m fl. Blir lite annorlunda än att springa på asfalt men ska bli en härlig och rolig utmaning och än en gång tack för 2015 års lopp!

 5. Sitter och återupplever mitt livs tuffaste lopp så här några år efter. Den sista tredjedelen av min Lejonbragd var det fysiskt tuffaste timmarna i mitt liv och minnena kommer jag att bära med mig resten av livet. Tack alla ni som gjorde det möjligt.

  Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *