Om loppet

Datum och tider

Lejonbragden 2015 gick lördagen den 9 maj.

För 100km gäller följande tider:

 • 06:00: Nummerlappar kan hämtas ut
 • 06:50: Genomgång inför loppet, löpare ska vara klara för start
 • 07:00: Start 100km
 • 20:00: Actics omklädningsrum stänger
 • 22:00: Målet stänger

För 50km gäller följande tider:

 • 08:00: Actics omklädningsrum öppnar för den som vill byta om
 • 09:00: Nummerlappar kan hämtas ut, var gärna ute i god tid
 • 10:50: Genomgång inför loppet, löpare ska vara klara för start
 • 11:00: Start 50km
 • 20:00: Actics omklädningsrum stänger
 • 22:00: Målet stänger

Nummerlappar

Nummerlappar och säkerhetsnålar delas ut på plats innan start. OBS! Nummerlappen ska bäras mitt fram på kroppen eller på framsidan av vänster lår, inga andra placeringar är tillåtna.

Tidtagning

Tidtagning kommer att ske vid varvning och målgång. Om tekniken fungerar kommer preliminära mellantider att finnas tillgängliga live här på webbsidan, gå in under Deltagare och klicka på löparen du vill följa.

Regler

Friidrottsförbundets regler för långlopp gäller. Reglerna finns tillgängliga i start- och målområdet.

Sanktionering

Loppet är sanktionerat av Skånes Friidrottsförbund.

Banan

Banan följer i princip originalsträckningen från åttiotalet. Vissa justeringar har gjorts för att undvika trafikerade vägar och liknande. Start- och målområdet ligger öster om Sparta i närheten av Scheelevägen 2 i Lund (röd markering på kartan).

 • Banans längd: 9982m
 • Kontrollmätt av: Per Månsson, Friidrottsförbundet
 • Förlängd start 100km: 180m
 • Förlängd start 50km: 90m
 • Underlag: 99,7% asfalt, 0,3% grus. Under 2015 års lopp fanns även c:a 30 m extra grus vid V-huset, LTH (mellan 3km och 4km-skyltarna). En small passage bredvid byggnadsställningarna.

Loppet börjar åt väster från start- och målområdet och går sedan västra slingan medsols följt av östra slingan motsols.

Start- och målområdet

Start- och målområdet passeras två gånger per varv, ungefär var 5 km. Där kommer rikligt med mat och dryck att finnas tillgängligt för alla löpare under hela loppet.

Det exakta utbudet visar sig under loppet, men smörgåsar, frukt, saltgurka, kakor, godis och andra nödvändigheter kommer att erbjudas under hela dagen. Kring lunch kompletterar vi med pizza. På dryckessidan erbjuder vi vatten, sportdryck, Coca-cola och kaffe. Vi vet inte än vilken sportdryck som erbjuds, vi rekommenderar därför löpare som har särskilda önskemål att ta med egen vätska. Ett bord för egen vätska kommer att finnas. Möjlighet att ställa upp eget bord inom start- och målområdet finns.

Toaletter reserverade för löpare kommer att finnas på plats. Inom start- och målområdet finns även bord med bänkar och en rejäl grill. Grillen kommer att hållas igång större delen av dagen om intresse finns, åskådare/anhöriga är välkomna att grilla medhavd mat. Inom ett stenkast från starten finns en välsorterad mataffär och ett par restauranger.

Utöver maten och drycken i start- och målområdet kommer två mindre vätskekontroller att finnas, en ungefär vid 2,5km och en strax innan 7km. Kontrollen vid 2,5km har öppet ca 8-15.

Omklädning och annan service

Omklädningsrum med dusch finns i Actics gym i nära anslutning till start- och målområdet. Gymet har öppet 08:00-17:00. Dock kommer vi ha tillgång till omklädning/dusch på Actic fram till klockan 20.00 Löpare som går i mål senare än 20:00 kommer alltså inte att kunna duscha i Actics lokaler.

OBS! Av praktiska skäl är det inte tillåtet att lämna kvar några saker inne på gymet. Vi kommer istället att erbjuda två typer av förvaring vid start- och målområdet:

 • Varje löpare kan lämna in en väska märkt med namn innan start. Dessa väskor förvaras inlåsta och lämnas endast ut till löpare som har gått i mål eller brutit loppet.
 • Inom start- och målområdet finns ett tält endast tillgängligt för löpare, här kan man förvara saker man vill ha tillgång till även under loppet, men vi kan inte garantera någon säkerhet.

Parkering

Flera parkeringsplatser finns i anslutning till start- och målområdet. Den närmaste ligger utanför Actic på östra sidan av Sparta. Blir den full finns ett parkeringshus på västra sidan om Sparta (vid Ica Tuna). Parkeringsplatserna kostar 10kr per timme eller 60kr per dygn.

Boende

Längs banan ligger fräscha Elite Hotel Ideon, som erbjuder bra priser för deltagare i Lejonbragden. Kontakta hotellet för mer information.

Uppladdning

Oavsett var man bor kan det vara trevligt att bege sig till Elite Hotel Ideon 18:00 kvällen innan loppet. Deras restaurang kommer att hålla extra öppet för deltagare som vill ladda med god mat och trevligt sällskap. Anhöriga och vänner är så klart också välkomna!

Mer information

Webbsidan kommer dessutom att uppdateras löpande. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss!